2022: Roots Nursery School Sambuyang: installatie borehole

Het dorpje Sambuyang bestaat uit een 4000 arme inwoners. Veel mensen zijn analfabeet en sinds enkele jaren heeft de lokale burgemeester een schoooltje gebouwd om ze de inwoners toch een basiseducatie te kunnen geven. Momenteel is er een open waterput die met de hand gegraven is. Het water is echter geen 'safe drinking water'. Er gaan 130 kindjes naar de 'nursery school' en 197 kinderen naar de 'lower basic' of middelbare school.

Naast de school is er ook een groententuin voor educatieve doeleinden. Ook de groententuin kan geïrrigeerd worden met water van de borehole tijdens het droog seizoen (6 maanden geen regen). De mensen die in de buurt van de waterinstallatie wonen krijgen eveneens toegang tot drinkbaar water.

In begin december 2021 hebben we samen met de 'borehole firma' de school bezocht en uitgebreid de situatie onderzocht en besproken met het schoolcomité en de burgemeester.

We hebben een drinkwaterinstallatie gebouwd, bestaande uit een geboorde waterput met diepte van 40m, een Grunfospomp aangedreven door zonne-energie, een metalen watertoren, een voorraadtank van 5000L, de nodige PE leidingen en watertaps.

Dit project hebben we kunnen realiseren dankzij de steun van Pidpa en Gemeente Malle.

 

 

©2021 - Nema Belgium VZW