Fair Trade Tourisme

Lamin Dibba is onze coordinator van Nema Foundation en tevens een erkende en ervaren Engeltalige gids. Met een degelijke wagen is hij uw gids om het échte Gambia te ontdekken. Hij beschikt tevens over een 4x4 Opel Frontera om u te begeleiden voor prachtige VIP trips. ( zie foto’s) en het ontmoeten van lokale mensen. 

De opbrengsten worden aangewend ter ondersteuning van onze projecten.

U kan ons altijd contacteren om u te begeleiden in het boeken van een vakantie in Gambia

 

 

De 10 meest gestelde vragen over Gambia

1. Kan ik lekker eten in Gambia?

Gambia staat bekend om de verse visgerechten. Elke nacht vangen de plaatselijke vissers heerlijk verse vis, waarvan onder meer de lokale specialiteiten zoals de ‘Lady Fish’ en de ‘Snappers’ worden bereid. Maar ook de grote gamba’s en smaakvolle kreeften vindt U vaak op het menu in Gambia. De vis wordt gewoonlijk opgediend met geurige rijst en verse groenten, maar frieten zijn eveneens verkrijgbaar. In de badplaatsen zijn praktisch alle internationale keukens vertegenwoordigd zoals onder andere de Chinese, Italiaanse, Libanese, maar ook Sushi en Tapas kan U hier vinden. Wij raden U echter aan ook eens een lokaal gerecht te proeven, zoals bijvoorbeeld ‘Domodah’, een lekker rijstgerecht met een smakelijke saus bereidt op basis van de Gambiaanse pinda.

2. Kan ik in Gambia lekker op het strand liggen en genieten van de zon?

Ja, absoluut. Kololi, Kotu, Fajara en Cape Point hebben mooie, lange en brede zandstranden waar U eindeloos kan zonnebaden. De hotels aan het strand beschikken over comfortabele strandbedden en rieten parasols. De stranden zijn nog heerlijk rustig, waardoor er ruim plaats is voor iedereen. De meeste hotels beschikken over een strandbar en bediening op het strand.

3. Is Gambia eigenlijk wel een veilig land?

Gambia is een veilige vakantiebestemming. De Gambianen beweren van zichzelf dat ze het vriendelijkste volk ter wereld zijn en in Gambia niets een probleem is. In grote lijnen klopt hun bewering. Enkel in de toeristische gebieden heeft hun vriendelijkheid af en toe een commerciële bijbedoeling, maar eenmaal duidelijk is dat er niets te verdienen valt, blijft het bij spontane vriendelijkheid. 95% van de bevolking behoort tot de Islam, maar de manier waarop men hun religie hier beleefd, verschilt sterk met deze van de geloofsbelijdenis in het Midden-Oosten of de Afrikaanse noordkust. Fanatisme en fundamentalisme zijn onbekende begrippen in Gambia, waar oude Afrikaanse tradities overheersen en godsdienst vooral een vrolijke belevenis is van feesten, muziek, dansen in kleurrijke jurken en het eten van speciale gerechten.

4. Kan ik met de kinderen op vakantie naar Gambia?

Kinderen kunnen zich prima vermaken in het warme klimaat van Gambia. Ze kunnen heerlijk spelen op de stranden, maar ook veel hotels hebben hier zwembaden met een apart kindergedeelte. Aan animatieprogramma’s speciaal voor kinderen en speeltuintjes enkel voor hun alleen, ontbreekt het in de meeste hotels zeker niet.

5. Is Gambia niet een beetje te ver voor 1 week vakantie?

De vliegtijd vanuit de Benelux bedraagt ongeveer 6 uur. Vele gerenommeerde maatschappijen vliegen wekelijks  op meerdere dagen naar Gambia. Vergeleken met bijvoorbeeld de Canarische Eilanden, waarheen het ook reeds 4 ½ uur vliegen is, is Gambia slechts een klein stukje verder, maar met de zekerheid van zonnig goed weer, voornamelijk tijdens de wintermaanden. Bovendien is het er slechts 1 uur tijdsverschil met onze regio, waardoor U geen last heeft van de “jetlag”. Gambia is dus een ideale vakantiebestemming, zelfs reeds voor slechts 1 week.

6. Is Gambia een duur vakantieland?

In vergelijking met de Benelux, is Gambia erg voordelig. Voornamelijk uit eten gaan is merkelijk een stuk aantrekkelijker dan in onze regio. Lokale restaurants zijn buitengewoon voordelig, maar ook in de Westerse georiënteerde eetgelegenheden betaalt U al snel slechts de helft van wat U bij ons zou aangerekend krijgen. Absoluut een belangrijke factor voor de planning van uw vakantie.

7. Zijn bier en wijn makkelijk te verkrijgen in Gambia?

Gambia is trots op zijn eigen gebrouwen biermerk “Julbrew”. Uiteraard is dit bier erg populair bij de lokale bevolking, maar ook de toeristen zijn erg dol op dit brouwsel. Na een lange hete zomerdag is dit heerlijk verfrissend biertje een welgekomen dorstlesser. Verder biedt Gambia een ruim ruim aanbod aan internationale wijnsoorten. Voornamelijk de Westers gerichte hotels hebben een grote keuze uit diverse internationale dranken op hun menukaarten. Verder kan U in Gambia alle soorten sterke dranken bestellen, geïmporteerd uit alle landen van de wereld.

8. Hoe zit dat nu precies met “Malaria”?

De vrouwtjesmug prikt mensen omdat ze menselijk bloed nodig heeft voor haar eitjes. Tijdens het prikken kan de vrouwtjesmug een parasiet doorgeven waar mensen ziek van worden. Deze parasiet wordt Malaria genoemd. Door het nemen van medicijnen neemt de kans op de ziekte met 80% af. Moderne medicijnen zoals bv. “Malarone” hebben geen nevenwerkingen en hoeven slechts de dag voor de afreis te worden ingenomen. Door het gebruik van een muggenspray met het bestanddeel “deet”, is de kans dat U geprikt wordt minimaal. Krijgt U onverhoopt toch Malaria, die samengaat met hevige koorts, is het goed dat U weet dat men in Gambia de ziekte erg goed kan behandelen. Het feit dat erg veel toeristen uit diverse landen hier op vakantie komen en nadien gezond en wel terug huiswaarts keren, zal uw vertrouwen sterken in de efficiënte werking van de hedendaagse medicijnen ter voorkoming van eventuele ziektes. Uiteraard moet U zich gedegen voorbereiden en kan U voor meer informatie steeds uw  huisarts raadplegen of het kontakt opnemen met het tropisch instituut.

9. Wat is er naast de zon, de zee en de prachtige zandstranden nog allemaal te doen in Gambia?

Gambia biedt oneindig veel mogelijkheden om uw vakantie net even iets extra’s te geven. We omschrijven dit het liefst als een vleugje avontuur met een Afrikaans tintje. Zo kunt U de jungle van zuid Gambia of opgaan in het chaotische Afrikaanse leven van alledag op de levendige Albert Markt van Banjul. Een vistocht op de Gambia rivier is ook een aanrader, evenals een wandeling door de rijstvelden van het Abuko Natuurreservaat. Vraag uw Lamin naar de diverse excursieprogramma’s en maak zeker zo’n dergelijke onvergetelijke trip tijdens uw vakantie!

10. Hoe regel ik mijn geldzaken in Gambia?

De munteenheid in Gambia heet de Dalasi. Bij uw hotel of bij de bank kunt U Euro omwisselen voor Dalasi.  Credit Cards worden over het algemeen eveneens geaccepteerd. Wij raden U aan om niet met te veel contant geld op pad te gaan. De meeste hotelkamers als bij de receptie zijn er ingebouwde kluizen aanwezig om uw waardevolle spullen en/of valuta in weg te bergen. Het overschot aan Dalasi dat U mocht overhebben na uw verblijf, kan U zonder problemen opnieuw omwisselen in de luchthaven.

 

 

 

Fair Trade Tourisme
©2021 - Nema Belgium VZW